BOFIT Viikkokatsaus / BOFIT Weekly 2017/47

Lokakuussa tuotanto kehittyi heikosti. Työpäiväkorjattu ja kausitasoitettu teollisuustuotanto väheni hiukkasen syyskuusta supistuttuaan jo muutamana edellisenä kuukautena. Tuotantoa oli vähemmän kuin keväällä sekä kesällä ja saman verran kuin vuotta aiemmin. Kaivannaisteollisuudessa (ml. öljyn ja kaasun tuotanto) tuotannon supistuminen pysähtyi, ja tuotanto oli syyskuun tapaan vuodentakaisella tasolla. Raakaöljyä tuotettiin syys-lokakuussa vähemmän kuin vuotta aiemmin, ja kaasuntuotannossa alkuvuoden kova buumi on laantunut. Jalostusteollisuuden kausitasoitettu tuotanto on pysynyt varsin ennallaan viime kuukaudet, ja lokakuussa tuotantoa oli saman verran kuin vuotta aiemmin. Jalostusteollisuuden lukemaa painoivat etenkin metalliteollisuus ja öljynjalostus.

Maataloustuotanto painui hyvän elo-syyskuun jälkeen lokakuussa vuodentakaista pienemmäksi. Rakentamisen lievä luisu jatkui selvästi vuodentakaista tasoa alemmaksi. Sitä vastoin tavarakuljetusten volyymi oli lokakuussa edelleen huomattavasti suurempi kuin vuotta aiemmin.

Vähittäiskaupan elpyminen jatkui lokakuussa, ja myynnin määrä oli syyskuun tapaan 3 % vuodentakaista suurempi. Investointien kasvu, joka oli nopeaa toisella neljänneksellä, hiipui kolmannella neljänneksellä pariin prosenttiin.

Vähittäiskauppa ja teollisuustuotanto Venäjällä 2014–17

Lähde: Rosstat


Näytä viikkokatsaus 2017/46 Näytä viikkokatsaus 2017/48