BOFIT Viikkokatsaus / BOFIT Weekly Review 2016/11

Teollisuustuotanto kasvoi tammi-helmikuussa 5 % vuotta aiemmasta. Teollisuustuotannon kasvu on viime vuodet hidastunut tasaisesti. Kasvun hidastuminen johtuu lähinnä raskaan teollisuuden tuotannon laskusta. Mm. metallien, sementin ja lasin tuotanto väheni alkuvuonna. Kulutushyödykkeiden, kuten autojen ja matkapuhelinten, tuotantomäärät sen sijaan kasvoivat. Vähittäiskaupan kasvu on sitä vastoin jatkunut suhteellisen nopeana. Tammi-helmikuussa vähittäiskauppa kasvoi 10 % vuotta aiempaan verrattuna.

Kiinteät investoinnit kasvoivat tammi-helmikuussa 10 % vuodentakaisesta. Yksityisen sektorin investointien kasvu jäi 7 prosenttiin, mutta valtion ja valtionyritysten investoinnit kasvoivat 20 %. Investoinnit infrastruktuuriin ja energia-alalle kasvoivat nopeasti. Asuntoinvestoinnit piristyivät hieman ja kasvoivat tammi-helmikuussa 3 % vuotta aiemmasta.

Asuntokauppa vilkastui tammi-helmikuussa huomattavasti vuoden 2015 alkuun verrattuna. Asuntoja myytiin tammi-helmikuussa pinta-alalla mitaten 28 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Arvolla mitaten myynnin kasvu oli 44 %. Uusia rakennuksia aloitettiin tammi-helmikuussa pinta-alalla mitaten 14 % enemmän kuin vuotta aiemmin.


Näytä viikkokatsaus 2016/10 Näytä viikkokatsaus 2016/12