BOFIT Viikkokatsaus / BOFIT Weekly Review 2015/29

​Kiinan tilastoviraston mukaan maan bruttokansantuote kasvoi huhti-kesäkuussa 7,0 % vuodentakaisesta. Myös vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kasvu oli 7,0 %. Ensimmäisestä neljänneksestä BKT kasvoi huhti-kesäkuussa 1,7 %.

Teollisuustuotannon kasvu on alkuvuonna jäänyt kokonaisuudessaan BKT:n kasvua hitaammaksi. Kesäkuussa teollisuustuotanto piristyi kuitenkin hieman ja oli 7 % vuodentakaista suurempi. Investointien vuosikasvu hidastui tammi-kesäkuussa 11 prosenttiin. Erityisesti asuntoinvestointien kasvu hidastui ja oli tammi-kesäkuussa 5 %, kun viime vuoden vastaavaan aikaan se oli vielä 14 %. Asuntojen myynti kääntyi kuitenkin tammi-kesäkuussa kasvuun lähes 1,5 vuotta jatkuneen laskun jälkeen.

Talouskasvu on yhä enemmän yksityisen kulutuksen vetämää. Käytettävissä olevat tulot kasvoivat vuoden alkupuoliskolla reaalisesti noin 8 % ja vähittäiskaupan kasvu pysytteli kesäkuussa yli 10 prosentissa. Kuluttajahintainflaatio nopeutui kesäkuussa hiukan ja oli 1,4 %. Tuottajahinnat laskivat 4,8 % vuotta aiemmasta.


Näytä viikkokatsaus 2015/28 Näytä viikkokatsaus 2015/30